Металл Украины и мира

Вапно у металургії України

Вапно – матеріал, який застосовується в більшості існуючих галузей, будь то промисловість або харчова сфера. Незамінний вапняк і в металургії. У цій галузі він використовується як миючий компонент, що видаляє зайву вологу і непотрібні речовини зі сплаву, щоб якість стали було ще вищим.

виробництво металів

У металургійній промисловості, як правило, застосовується вапно негашене, щоб очистити метал від фосфорних, сірчаних або кремнієвих домішок, що утворюються при введенні кисню в розплавлений чавун або сталь. Введення в процес виробництва відбувається в три етапи: по-перше для виробництва окатишів (напівфабрикати заліза, які і завантажуються в плавильну піч), по-друге, очищають матеріал від сірки перед плавкою, і по-третє: після того, як до плавленому матеріалу домішується кисень, вапно в твердому або подрібненому стані додають в печі, щоб утворилися тверді шлаки, які легко можна видалити на даному етапі. Подібне використання робить сталь надчистої: саме в такому вигляді вона найбільше цінується на ринку.

металева продукція

Активно застосовують вапно і для виробництва металевої продукції: в створенні дроту або фірмових елементів вона незамінна в якості свого роду «змащення». У першому випадку дріт без проблем простягається крізь матрицю, а готовий виріб без праці відходить від посипаною «крейдою» форми.

дорогоцінні матеріали

Освоєно і використання негашеного вапна у виробництві кольорових металів: виплавка дорогоцінних металів без неї не обходиться. Відомо, що золоту і срібну руду на певному етапі подрібнюють, змішують з розчином ціаніду і вапном. Остання забезпечує необхідний кислотний баланс, який перешкоджає випаровуванню шкідливих речовин в атмосферу.

Не менш відомі нам мідь або свинець також виробляються не без участі цього універсального матеріалу. Шкода від небезпечних випарів скорочується, коли вони пропускаються через так зване «вапняне молоко» (водний розчин).

Чому ми – кращі?

Високо цінується вогнетривкість, універсальність і вигода у використанні як гашеного, так і негашеного вапна. Однак її виробництво і видобуток – важливий і трудомісткий процес, в першу чергу впливає на якість видобутого матеріалу. Quality гарантує не тільки відповідальне ставлення до такого важливого етапу, а й пропонує широкий вибір складу в залежності від розміру гранул, здійснює індивідуальний підхід до кожного покупця і цілям, які він реалізує, у співпраці з нами можлива гнучка система оплати продукції. Також ми гарантуємо своєчасну доставку високоякісного продукту зі стабільними гранулометричні показниками і високим вмістом кальцію. З Quality – якість гарантована.

 

Exit mobile version