Металл Украины и мира

Лазерне різання металу: особливості та специфіка

Лазерна різка металу вважається технологією майбутнього. Вона використовується в багатьох галузях — від виробництва побутового декору до збирання автомобілів. Розглянемо переваги та недоліки такого методу металообробки.

Чому саме лазерне різання?

Це одна з перших технологій металообробки, яка була автоматизована із самого початку. Вона майже не передбачає втручання людини у виробничий процес. Завдяки цьому вдається отримати такі переваги:

Лазерна різка металу позитивно впливає на собівартість готової продукції. Окрім того, вона дає змогу виключити з виробничого процесу деякі етапи, типові для механічного оброблення. Оскільки кромки поверхні виходять чистими та гладкими, їх не треба шліфувати перед згинанням.

Сучасне лазерне обладнання, яке використовує компанія Gruar, можна переналаштувати за лічені секунди. Для цього достатньо завантажити нову програму. Верстатам не потрібна зміна шаблонів та обладнання. Це дає можливість миттєво перемикатися між різними деталями, не витрачаючи зайвого часу.

Недоліки лазерного різання

Мінусом технології є передусім висока вартість надійного обладнання від відомих виробників. Його раціонально купувати для великого металообробного цеху, а не для маленької майстерні. Якщо вам потрібні послуги лазерного різання, ви можете звернутися до нас — ми підтримуємо вигідні ціни завдяки оптимізації технологічного процесу та високій пропускній здатності.

Для різання використовується високоенергетичний промінь, який нагріває метал до температури плавлення. Такий принцип ефективний під час роботи з іржостійкою сталлю, латунню та більшістю сплавів алюмінію. Однак у нього є певні обмеження:

Оптимальна товщина заготовки для лазерного різання — 6 мм, максимальна — до 20–25 мм залежно від типу верстата. Товстостінні деталі не підлягають обробленню таким методом.

Куди звернутися за послугою лазерного різання металу

Компанія Gruar займається комплексною металообробкою. Ми пропонуємо лазерне різання, фрезерування, програмоване згинання, піскоструминне очищення та порошкове фарбування. Ви можете дізнатися ціни на основні послуги та отримати індивідуальну комерційну пропозицію, зв’язавшись із нашим менеджером.

Exit mobile version